Sider

16. oktober 2005

Ei ku drepen

13:00
Det verkar som om det byrjar aa roa seg i Gilgit. Rapportar eg har faatt fortel at skuddvekslinga avslutta rundt kl 14 i gaar, og etter det har det "berre" vore sporadiske trefningar. I tillegg til dei to drepne som hadde trossa portforbudet i gaar, er det ogsaa meldt om ei ku som var skutt - det var vel ingen som tenkte paa aa informere kyra om portforbudet...

Rykta fortel ogsaa at innreise- og utreiseforbudet vil vare i 7 dagar. Det tyder at eg maa venta 4 dagar til foer eg kan ha gjensyn med den kjaere ryggsekken min.

Fekk ogsaa ein anna forklaring paa kvifor det ikkje vart noko protestaksjon i Aliabad i gaar. Det var fordi dei fekk veta at dei fem fengsla shia-leiarane ikkje var i fare. Etter at studentane vart skotne kunne tydlegvis ikkje shia-leiarane seia anna enn at folk maatte ut aa forsvare/hevne seg. Dei var "fengsla" for aa tvinga dei til forhandlingsbordet slik at ein kunne proeva aa finna ei meir fredeleg loeysing paa konflikten.

Mange haapar no at dei som er rangers-militaer verdt forvist fraa Gilgit. Kanskje hadde det vore vaerre om det var sunniar (wohabis) som skaut mot shia-studentane (nokon seiar at dei ogsaa var invollvert) - det kunne ha foert til eit enno stoerre blodbad.

Eg er paa svaert tynn grunn naar det gjeld aa uttale meg om dette. Eg proevar aa setje meg inn i konflikten, men jo meir eg proevar aa forstaa desto meir komplisert vert det. Skal proevaa aa leggja ut ein "for dummies" versjon ein av dei neste dagane. Dette er eit godt hoeve til aa setja seg inn i Pakistan sine utfordringar.

Pakistanske Daily Times skriv dette i dag:
http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=2005%5C10%5C16%5Cstory_16-10-2005_pg7_5

Ingen kommentarer: