Sider

6. oktober 2005

Elvekryssing

Ved Passu kan du krysse elva Hunza paa to spektakulaere hengebruer som eg aldri har sett maken til. Konstruksjonen bestaar av eit sett med kablar som er bolta fast i fjellsidene paa kvar side. I bunn er det tredd inn plankar med opp til ein meters mellomrom.

Den fyrste brua. Det gyngar godt naar ein gaar over - og naar ein ser ned paa elva er det som om heile verda er i roesle. Har du droeymt om aa leika Indiana Jones er dette ein bra stad aa vera.


Hausting av poteter i landsbyen Zarabad som kun har tilgang til omverda via desse hengebruene. Artig aa sjaa korleis dei lokale smaasprang over bruene medan eg holdt meg fast i alt eg kunne halda i.


Gresskar som godgjer seg i sola. Den spisse toppen i bakgrunnen er Shispar Peak - 7611 moh.


For ein som likar fjell er det nordlege Pakistan som aa vera i paradis. Meir fjell enn her finn ein ingen stader i verda.

Stien langs fjellsida over elvedeltaet. Dette var den gamle ferdselsvegen foer Karakoram Highway vart bygd.


Den siste brua over til landsbyen Hussaini. (Til mamma: Det ser farlegare ut enn det var... ;-)



Til hoegra er den gamle brua - eg var glad for at dei hadde laga ei ny som tross alt var hakket betre. Den gamle brua var oydelagt fordi dei hadde lagt plankane for tett - og daa gjekk det gale i vinterstormen. Maksimal lufting er difor best... Sjaa korleis dei har laga "veg" oppetter fjellsida i bakgrunnen.

Ingen kommentarer: